Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Άρθρο μου: ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ

Το άρθρο από την συνέντευξη μου γιατί,επέλεξα να σταθώ δίπλα στον Στράτο Γεωργούλα ώστε να δώσουμε μια έντιμη μάχη:
Γιατί στα 25 μου χρόνια με δύο πτυχία, άνεργος έχω γυρίσει από τον Δεκέμβριο του 2012 σε μια παρακμασμένη πόλη και ένα παραμελημένο νησί όπου όλοι οι προηγούμενοι τοπικ…οί άρχοντες δεν φρόντισαν να κάνουν το παραμικρό για να διορθωθεί η κατάσταση αυτή,και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν απλώς να τάζουν και να παίρνουν μεγάλες καρέκλες με τα αποτελέσματα εμφανή στον μέγιστο βαθμό τους πλέον και αυτό έχει ρίζες από όταν ήμασταν ακόμη παιδιά.
Κανένας τους ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να φτιάξει ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ μέσα στην πόλη,έστω μια εγκατάσταση αποκλειστική όπου θα μπορούσανε να αθληθούν οι τοπικές ομάδες,έπρεπε να τρέχουμε σε μια σάπια εγκατάσταση στην Νεάπολη.Που όποιος τώρα πάει και δει μόνο τον περιβάλλοντα χώρο θα πει,πως είναι κάτι το εγκαταλελειμμένο ,και όμως εκεί μέσα παίζουν οι αθλητές μας,μην αναφερθώ για τα ενδότερα του γηπέδου μια βόλτα από εκεί θα σας πείσει .Εκτός από αυτά,τα ανοιχτά γήπεδα της πόλης επίσης σε μια άθλια κατάσταση ,όπου προπονούνται και παίζουν ομάδες,σε σπασμένα δάπεδα, στραβωμένες μπασκέτες κτλ.
Τα πάρκα της πόλης αν δει κανείς στην κατάσταση που βρίσκονται σίγουρα θα σκεφτεί πολύ καλά αν θα πάει το παιδί του,με τις χαλασμένες κούνιες ,τα χόρτα να έχουν μεγαλώσει ,τον ελλιπή φωτισμό,την μη ύπαρξη κάδων σκουπιδιών και τα σκουπίδια να κάνουν παρέλαση.Δεν είναι κάτι νέο αυτό,από παλιά κάτι που χαλούσε και ζητούσαμε να φτιαχτεί δεν το βλέπαμε ποτέ να φτιάχνετε,σε αντίθεση όλα ήταν στην μοίρα τους παρατημένα ,και τον κάθε κίνδυνο για τα παιδιά να παραμονεύει.
Περισσότερο,οι δρόμοι της πόλης πάντα να ξεκινάνε να φτιάχνονται  λίγο πριν τις εκλογές και είτε να τελειώνουν άρον-άρον και να είναι ένα χάλι από την βιασύνη να παραδοθούν στο χρονοδιάγραμμα που τους δόθηκε  είτε όταν κάποιος αναλάμβανε την επισκευή τους,είτε να τους παραδίδει στο ίδιο μαύρο χάλι είτε ρίχνοντας στάχτη στα μάτια και να χρησιμοποιεί φτηνά υλικά,ενώ τα ποσά που είχανε χορηγηθεί να επαρκούν για αξιόλογες κατασκεύες,και μετά από λίγους μήνες τα ίδια προβλήματα να έρχονται στην επιφάνεια,όλοι μπορείτε να βάλετε στο μυαλό σας τις διαγραμμίσεις που μετά από δυο μήνες εξαφανίζονται ή αν βρέχει και κάποιος τις πατήσει να κινδυνεύει άμεσα γιατί γλυστράνε. Συν της άλλης,τα φανάρια που έχουν τοποθετηθεί,και έχουν σπάσει ορισμένα από αυτά,δεν έχει κανείς ασχοληθεί να τοποθετήσει νέα.
Επιπλέον,τί έχουν κάνει όσοι έχουν περάσει από την καρέκλα του δημαρχείου για τους νέους την ηλικίας μου τώρα;Απολύτως τίποτα,έχουν αρκεστεί στις μερικές καφετέριες/μπαρ,όπου έχουν δώσει την εξουσία στους μαγαζάτορες να πράττουν μόνοι τους, που υπάρχουν στην προκυμαία και στο ένα σινεμά χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο να μας απασχολήσει και να μας διασκεδάσει.Πόσο μάλλον για τον άνεργο πληθυσμό της πόλης,που οι περισσότεροι από εμάς πάσχουμε από βαριά μορφής κατάθλιψη,κλεισμένοι στα σπίτια μας, λόγω της απραξίας .Γιατί;Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ζούνε στην πόλη αυτή;Παιδιά δεν έχουν;Κέντρο νεότητας σε συνθήκες και εποχές ενός περασμένου αιώνα,όπου δεν επαρκεί για να μας καλύψει και να μας βοηθήσει.
Τί μορφές εναλλακτικού τουρισμού έχουν αναδείξει για το νησί;Καμία.Ποιά προγράμματα μας παρουσιάστηκαν όπου θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε και να νοιώθουμε ενεργοί πολίτες; Κανένα. Κλείνοντας,για όλους τους λόγους  που περιέγραψα, αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους, με είχανε κάνει να σιχαίνομαι την ίδια μου την πόλη και να μη βλέπω την ώρα να φύγω.Απο πού,από το σπίτι μου,την γενέτειρα μου. Αυτοί που κατάντησαν την όμορφη αυτή πόλη,σαν ένα εγκαταλελειμμένο υπόγειο. Γιατί αφήσαμε την τύχη του τόπου σε άνθρωπους διεφθαρμένους ,και τα αποτελέσματα είναι καθημερινά μπροστά μας.  Όμως ήρθε η ώρα να σταματήσει και να αλλάξει αυτό.Ήρθε η ώρα της αλλαγής,και η ώρα να φύγουν αυτοί!
Και η αλλαγή είναι στο χέρι των άφθαρτων,των  νέων ανθρώπων,στο νέο άιμα όπως είναι ο Στράτος Γεωργούλας και τα στελέχη του Άλλου Δρόμου,γιαυτό συμπαρατάσσομαι μαζί τους. Γιατί η αλλαγή είναι στο χέρι των ενωμένων πολιτών.
Τέρπανδρος Βασίλειος Πατσελής
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος
Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης  με τον Άλλο Δρόμο

http://oallosdromos.net/?p=801

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.